dilluns, 19 de maig del 2014

Certamen Literari Ibi 2014

Divendres 16 de maig es va celebrara a Ibi el Certamen Literari anual que convoca la Federació valenciana d'Associacions d'Alumnes de Centres d'FPA (FEVAEPA).
L'acte central on es van entregar els diplomes i el llibre que recull tots els treballs seleccionats, se celebrà al teatre Rio de la ciutat, el qual arreplegà més de 600 alumnes i professors de les diferents escoles d'arreu de tot el País Valencià.
Enguany el lema del certamen era : Un llibre, una il·lusió.

L'acte de benvinguda i entrega de guardons començà amb els diversos parlaments de les personalitats i representants que hi assistiren començant pel president de l'Associació d'Alumnes de l'Escola d'Adults “Joan Lluís Vives” d'Ibi, José Luís Bartolomé i el directors del Centre, Carles Durà, els quals van manifestar sentir-se immensament feliços i orgullosos d'haver sigut els amfitrions d'enguany. També coincidiren juntament amb la presidenta de la FEVAEPA, Rosa María Bornay, en posar en relleu el significat i la necessitat de mantenir i millorar els centres i l'oferta formativa dels Centres d'Adults , així com la seua funció socials i educadora, al mateix temps que es reivindicà un finançament just i el manteniment de tots els centres d'FPA. La regidora de cultura de la ciutat , l'alcalde Rafael Serralta i el Representant de la Generalitat van donar també la benvinguda als participants perquè gaudiren d'aquest dia.


Seguidament van començar les diferents actuacions preparades per a l'ocasió, de les quals cal destacar l'obra de teatre “El mundo està loco” on participaren els xiquets i xiquetes del Centre d'Educació Especial Sanchis Banus.
Tot seguit es procedí a l'entrega dels diplomes i després al dinar de germanor.

de vesprada les activitats socioculturals seguiren amb les visites guiades als Museus de la Festa, del Joguet i de la Biodiversitat.


Un any més el Certamen Literari ha mostrat la força de les escoles d'adults que ja no
mantenen sinó que augmente cada any el nombre d'alumnes i la demanda ciutadana al dret a l'educació al llarg de la vida, a pesar de les retallades i els clima d'incertesa creat davant les possibles modificacions legals que poden afectar a molts centres d'adults, com l'avantprojecte de Formació de Persones Adultes que segons els agents socials podria suposar la disminució de l'oferta educativa is més no el tancament de molts centres municipals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada