dimarts, 10 de juny del 2014

III Congrés Internacional de l'Aprenentatge al llarg de la vida

L'III CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE APRENENTAGE PERMANENT de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà a Castelló els dies 26, 27, i 28 de juny de 2014, vol ser l'espai en què durant tres dies aprenem, reflexionem i compartim idees, coneiximents i il·lusions sobre l'aprenentage permanent tenint com a directriu la formacio de persones adultes.

L'actual situacio economica determina canvis en tots els nivells, laboral, social, educatiu, sanitari, etc. Davant este escenari considerem oportú l'anàlisi i la REDEFINICIÓ de les posicions i plantejaments per a donar una resposta basada en l'intercanvi d'idees i solucions.

Constatat ja en el primer congrés que se celebrà en este mateix espai  que el model economic NEOLIBERAL en què estem immersos ens conduïx a desenvolupar accions formatives centrades en la dimensió productiva. L'EMPLEABILITAT i l'adquisicio de competències laborals són la màxima de la majoria d'accions formatives que es desenvolupen en el col·lectiu de les persones adultes.

La formació de les persones adultes, dins del paradigma de l'aprenentage al llarg de la vida, ha de considerar i no pot oblidar la formació en atres aspectes tan importants com el desenvolupament d'habilitats personals perquè les accions formatives de caracter laboral tinguen èxit.



Destinataris:
       • Professorat dels centres de Formacio de Persones Adultes, Pedagogs, PSICOPEDAGOGS, PSICÓLOGOS i educadors socials, que treballen o volen treballar en el mon de la formació Permanent.
       • Professors de Primària, de Secundària i d'Universitat interessats en portar una bona tasca docent en este àmbit formatiu.
       • Estudiants de les llicenciatures/graus de Pedagogia, PSICOPEDAGOGIA, Educació Social o PSICOLOGIA;
       • Persones interessades en l'aprenentage al llarg de la vida.

Més informació : Pàgina del Congrés

dijous, 5 de juny del 2014

XVII Premi d'Honor "Ciutat de Dénia" per la formació de Persones Adultes

Aquest divendres 6 de juny tindrà lloc l'entraga del XVII Premi d'Honor "Ciutat de Dénia" per la Formació de Persones Adultes, convocat per l'ajuntament de Dénia. El jurat, format per jaume Llòpis Carbonell, representant del STEPV i lde la Mesa dels Agents Socials per l'FPA, Vicent Mas, director del centre FPA de Dénia i Pepa Font , regidora de Cultura de l'Ajuntament de Dénia ha decidit concedir el premi a Neus De Llago Segura , per la seua dedicació a la tasca educativa, especialment en la formació de persones adultes, pel seu compromís i per la seu vàlua personal i lluitadora pels drets de les persones més desfavorides, aixi com també pel seu treball de dinamització educativa duta a terme amb una professionalitat i una dignitat exemplars al llarg de tota la seua vida.

Neus de Llago exercix la docència des del 1970 i sempre ha destacat per la ferma defensa de l'escola pública i per haver estat pionera en diversos projectes com haver format els primers equips d'intervenció per a la prevenció de la marginació dels menors o la primera Escola d'Estiu del país.

L'acte de lliurament es farà públic el divendres 6 de juny a les 20h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Dénia, i comptarà amb la amb la presència de joan Mra. Senent, professor de la Universitat de València del Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació  que impartira la  conferència "L'Educació d'Adults: una experiència de diversitat"